REIZENDE DNA-LABS

De Reizende DNA-labs zijn ontwikkeld door verschillende Nederlandse universiteiten en Genomics Centres of Excellence. Zij laten leerlingen zelf aan de slag gaan met DNA-onderzoek. De labs bieden zes verschillende practica. Één van deze practica is ontwikkeld door het Netherlands Bioinformatics Centre en het Centre for Molecular and Biomolecular Informatics. U kunt dit practicum op verschillende manieren uitvoeren:

Regulier

Via www.dnalabs.nl kunt u een practicum boeken op een zelf gekozen datum en tijd. Op de betreffende dag komen twee studenten met al het materiaal op uw school langs om een blokuur practicum te verzorgen. U hoeft hiervoor alleen maar de voorbereidende en afsluitende lessen te geven.

Op de school

Via www.dnalabs.nl kunt u een practicum boeken op een zelf gekozen datum en tijd. Voor de betreffende dag regelt u zelf een computerlokaal op uw school. Één student komt langs om een blokuur practicum te verzorgen. U hoeft hiervoor verder alleen maar de voorbereidende en afsluitende lessen te geven.

Zelfstandig

Via deze website kunt u zelf een practicum selecteren en uitvoeren. Docenten- en leerlingenhandleidingen kunt u downloaden en/of aanvragen via het contactadres in de envelop (onderaan de pagina).

Heeft u nog nooit ons practicum ontvangen, of wilt u de stof weer even opfrissen. We hebben onze twee practica opgenomen:

Expert variant

Basis variant

Andere talen

Ons lesmateriaal wordt ook in andere landen als Indonesie, Catalonie, Duitsland, Amerika en Engeland gebruikt. Het lesmateriaal voor de Reizende DNA-labs is daarom ook in deze talen verkrijgbaar. Wilt u dit lesmateriaal ontvangen, stuur dan een mail naar: nijmegen@dnalabs.nl. Deze site is ook in het Engels beschikbaar: www.bioinformaticsatschool.eu .