OVERIGE MOGELIJKHEDEN

Graag bieden wij ondersteuning aan uw bioinformaticaonderwijs. Hieronder treft u enkele diensten aan die wij kunnen leveren, maar schroom niet contact met ons op te nemen voor andere mogelijkheden.

Profielwerkstukhulp

Maakt uw leerling een profielwerkstuk over DNA, genen, eiwitten of andere bioinformatica-gerelateerde onderwerpen? Dan kunnen wij u in contact brengen met een onderzoeker die het onderzoek een stapje verder kan helpen. Deze profielwerkstukken bewijzen dat bioinformatica op een goede manier in een leerlingonderzoek ingezet kan worden:

 

– Astrid en Sophie hebben de genetica achter coeliakie onderzocht. (Bekijk)

Hulp van een bioinformaticus

Het Netherlands Bioinformatics Centre heeft een groot netwerk van bioinformatici. Deze zijn verspreid door het hele land. Op verzoek kunnen zij hun onderzoek komen vertellen in uw klas of vragen beantwoorden van de docent en leerling. Ook kunt u met een aantal leerlingen langskomen op een afdeling/werkgroep bioinformatica. Neem contact op om een afspraak hiervoor te maken.

Helpdesk

Als u iets wilt weten over het lesmateriaal op deze website, bioinformatische software of tools, hoe u bioinformatica kunt gebruiken in uw klas of over de Reizende DNA-labs, dan kunt u uw vragen bij ons kwijt. Wij helpen u graag!

Nieuwsbrieven

Regelmatig versturen we een nieusbrief met de laatste informatie over ons project. Maar ook de laatste bioinformatica weetjes, workshops en nieuw educatief materiaal kondigen we via de nieuwsbrief aan. U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar nijmegen@dnalabs.nl. Hieronder vindt u de nieuwsbrieven van afgelopen jaren.

2017 februari

2016 november

2016 augustus

2015 oktober

2014 juli

2014 september

2014 december

2015 april

2015 juni